Facebook és Instagram mobilra optimalizált videós hirdetések

Platinum Design Gold Divirder

A mobilra optimalizált videós hirdetések előnyei

Manapság a mobilos használat a legelterjedtebb, és ezért érdemes ezekre optimalizálni a hirdetéseket is. A felhasználók 70-80%-a ezeket az eszközöket helyezi előtérbe, ezért egy hagyományos fekvő beállítású hirdetés ezeken nem igazán érvényesül, hisz a mérete miatt is alig olvasható. A facebook és az instagram valójában 3 formátumot használ a hirdetéseknél. Egy vízszintes tájolású, ami laptopra és asztali gépre tökéletes megjelenést biztosít, egy “kocka” formátum, ami átmenetet képez az asztali és a mobil platform között, és a függőleges tájolás, ami kifejezetten mobilra van optimalizálva.

Legtöbben mobilt használnak, és ezen nézik a tartalmakat. A videók hosszabb időre lekötik a figyelmet, mint az egyszerű képek. A rövid, függőleges beállítású hirdetésekkel remekül meg lehet ragadni az emberek figyelmét, és nagyobb aktivitást érhetsz így el a Facebookon vagy az Instagramon.

Ezt a formátumot használja a facebook és az instagram, néhány helyen, ami a mobilon szörföző felhasználókat célozza meg.

Facebook történetek, Audience Network. Jutalmazott videók. Messenger Történetek

Kitűnhetsz a tömegből az idei ünnepek alatt mobilra optimalizált videókkal

Kreatív tartalom

Egyedi képekkel, dizájnnal és szöveggel, új, ünnepi hangulattal, kiemelheted a termékeidet. Adhatsz ajándékozási tanácsokat, bemutathatsz ünnepi pillanatokat, vagy meghirdethetsz akciókat, különleges ajánlatokat.

Célzás

Egyéni célközönség létrehozásával megcélozhatod a terméked, szolgáltatásod iránt érdeklődőket, illetve megcélozhatod törzsvásárlóidat egy kifejezetten nekik szánt kampánnyal.

Ajánlatok

Sok vállalkozás különleges ajánlatokkal kedveskedik az ünnepi szezonra. Ha a te vállalkozásod is adhat kedvezményt, ajándékot a vásárláshoz, vagy meghirdethetsz egyéb promóciós ajánlatot.

Időzítés

A sikeres hirdetés kulcsa az időzítés. Az ünnepi vásárláshoz kapcsolódó hirdetések legkésőbb novemberben érdemes elindítani.

Platinum Design Gold Divirder
VIDEÓ KÉSZÍTÉS ÁRAK 10mp 30mp 60mp
VIDEÓ ANIMÁCIÓ MOST 3 MÉRETBEN! 15.000 Ft 20.000 Ft 25.000 Ft Minden további megkezdett 30mp 15.000 Ft
Ha már van kész terv, akkor feltöltheted a fájlokat is, az alábbi blokkban.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.
Platinum Design Gold Divirder

A videóid legyenek rövidek

Legfeljebb 15 másodperces videókat készíts, hogy az emberek végignézzék őket. A legfeljebb 15 másodperces videós hirdetések az Instagram-történetekben és a Facebook beágyazott videós elhelyezéseiben is felhasználhatók.

Használj függőleges tájolású vagy négyzetes képarányú videót

Ügyelj arra, hogy a kép nagy felbontású legyen, és jól illeszkedjen a szöveg üzenetéhez. Élénk, kontrasztos színekkel és feltűnő háttérrel felkeltheted célközönséged figyelmét.

Ragadd meg gyorsan a figyelmet

A videód legérdekesebb része az első 3 másodperc legyen, hogy felkeltsd a nézők érdeklődését. A márkád arculati elemeit már a videó legelején mutasd be, hogy az emberek lássák és emlékezzenek rá.

Tervezz hang nélküli lejátszásra

Sokféle helyzet adódhat, amikor az emberek inkább hang nélkül néznek videókat. Ezért amikor csak lehetséges, érdemes szöveget, grafikákat és feliratokat használni.

Íme néhány példa a felhasználási lehetőségek sokasága közül:

Cégbemutató, termék vagy szolgáltatás bemutatása.

Köszöntések, üvdözlések, karácsonyra, újévre.

Kedvezmények, akciók, ajánlatok bemutatása.

18+